Бивш зам.-кмет на "Младост": Иванчева слагаше изрядни проекти "на трупчета"

09:45, 18 апр 18 / Политика 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Десислава Иванчева имаше практика да слага досиета на трупчета, докато инвеститорите не дойдат да й се молят на колене. И строителното разрешение се даваше, чак след като се извършат определени услуги за общината - ремонт на детска площадка или градина, въпреки че клиентите са били напълно изрядни. Но не съм видял тя да взима нещо лично". Това заяви Никола Вапцаров, бивш заместник-кмет на район "Младост", пред NOVA.

Проблемът е, че когато хванахме един инвеститор "по бели гащи" с явно закононарушение, именно тя беше тази, която изрично оттегли жалбата и подписа споразумение с инвеститора да не го закача повече и да не предявява повече претенции", разказа Вапцаров. Той поясни, че става дума за строеж на жилищна сграда при блок 70. 

"Тя провеждаше много срещи с инвеститора на затворени врати. В един момент каза, че той я е заплашил, че ще я съди за превишаване на права. И каза: "Аз в затвора не искам да влизам. Оттегляме жалбата". Това беше голям удар за всички, които я подкрепяха", заяви бившият заместник-кмет, който е работил съвместно с Иванчева от ноември 2016 до юни 2017 г.  

Вапцаров каза, че не е изненадан от обвиненията, но е изненадан от начина на задържането й. 

"Арестът беше извършен с излишна показност, която ни връща назад към времената на Цветан Цветанов и ГЕРБ през 2009 и 2010 година", заяви Георги Кадиев, чиято партия "Нормална държава" в началото подкрепи Иванчева, а после се разграничи от нея. 

"Склонен съм да мисля, че това не е постановка", заяви той. Същото мнение сподели и Вапцаров в студиото. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама