Пет възможни места за среща Тръмп - Ким Чен Ун

09:40, 18 апр 18 / Свят 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пхенян бяха проведени директни преговори на "много високо ниво", съобщи американският президент Доналд Тръмп, след като обяви, че неговата историческа среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун трябва да с състои "в началото на юни или преди това", съобщи "Франс прес", цитирана от БТА.

Приемайки японския премиер
Шиндзо Абе във Флорида, Тръмп заяви, че двете Кореи имат "благословията му" да преговарят "за слагане на край на войната". С това той намекна, че на срещата между Ким Чен Ун и южнокорейския президент Мун Дже Ин може да се обсъди евентуален мирен договор, който да замени примирието, сложило край на военните действия на полуострова през 1953 г.
 

"Пет са местата, които се обмислят за провеждане на срещата", уточни американският президент и допълни, че тя ще е истинска възможност "за уреждането на един световен проблем".

"Ще имаме преговори с Ким много скоро. Това вероятно ще стане в началото на юни или преди това, ако всичко върви добре", заяви той в частната си резиденция в Мар-а-лаго.
 
Тръмп обаче
допусна възможността "не всичко да мине добре и тези преговори да не се състоят".

их искал да поздравя Доналд за куража" да приеме поканата на Ким Чен Ун за среща лице в лице, заяви японският премиер, цитиран от Асошиейтед прес. Той добави, че стратегията на САЩ и Япония да окажат "максимален натиск" върху Пхенян се е оказала успешна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама