Тереза Мей: Отправихме ясно послание на тези, които погазват международното право

07:45, 17 апр 18 / Свят 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза Мей застана пред Камарата на общините, за да защити решението си да включи Кралските военновъздушни сили в бомбардировките в Сирия. Тя отново подчерта, че ударът е бил ограничен, целенасочен и ефективен, предаде БНТ.

"Този уикенд Великобритания, Франция и Америка отправиха ясно послание на тези, които погазват международното право: Спрете и спрете сега!", заяви Мей.

Опозиционният лидер Джереми Корбин обаче се усъмни, че Тереза Мей просто е следвала заповедите на американския президент Доналд Тръмп. Лейбъристът заяви, че Мей е сгрешила като не е поискала одобрение от парламента преди да се включи във военната операция. 

На това министър-председателят отговори, че решението й се е опирало изцяло на британския национален интерес. По думите й не се е консултирала с парламента заради скоростта на действията на съюзниците. 

На въпрос би ли наредила нови удари, ако отново се докаже употребата на химически оръжия, Тереза Мей бе категорична:"Никой не трябва да се съмнява в решимостта ни да гарантираме, че няма да се стигне до ситуация, в която използването на химически оръжия е нещо нормално".

Тереза Мей обясни, че има широка международна подкрепа за ударите на САЩ, Франция и Великобритания по сирийски обекти за химически оръжия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама