Рапър отличен с "Пулицър". Сред останалите са "Ню Йорк Таймс" и "Вашингтон пост"

09:00, 17 апр 18 / Свят 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вестниците "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост", както и агенция "Ройтерс" спечелиха престижната награда за журналистика "Пулицър". За първи път рапър бе отличен с наградата, съобщи БНТ. Отличията в различните категории бяха обявени на церемония във Факултета по журналистика към Колумбийския университет в Ню Йорк.

Рапърът Кендрик Ламар беше отличен в категорията за музика, като наградата за първи път не се присъжда на джаз музикант или на класическо произведение. Според присъждащите наградата в тази категория, албумът на Ламар е творба, която успява да улови и пресъздаде сложността на африкано-американския живот.

Кендрик Ламар вече спечели похвалите на музикалните специалисти заради впечатляващите си изпълнения на живо, текстовете на песните си, заради смесицата от хип хоп, джаз, соул, фънк и африкански звуци. 

"Ню Йорк Таймс" и "Вашингтон пост" получиха най-престижната журналистическа награда  за разследванията им за руска намеса в президентските избори в Съединените щати, предаде БТА.

Вашингтонският вестник беше отличен и за разкриването на сексскандал около републиканския кандидат Рой Мур на специалните избори за американския Сенат от щата Алабама.

"Ню Йорк таймс" сподели още една награда "Пулицър" - този път със списание "Ню Йоркър", за разкриването на серията от сексуални посегателства на холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Трети "Пулицър" за тази година "Ню Йорк таймс" спечели в категорията за редакционна карикатура.

"Ройтерс" беше отличена за разкриването на връзки между филипинския президент Родриго Дутерте и полицейските отряди на смъртта, преследващи наркодилъри и трафиканти. Агенцията получи награда и за фотожурналистика - за отразяването на бежанската криза с мюсюлманите рохингя в Мианмар.

Наградата Пулицър се присъжда от 1917 г. Днес то се раздава не само в журналистически категории, но и в областта на литературата, музиката и драматургията. Наградата се придружава и от 15 000 долара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама