Писателите Ей Джей Фин и Пиърс Браун идват в България

20:30, 16 апр 18 / Култура 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Авторът на „Жената на прозореца“ Ей Джей Фин пристига у нас в края на май. Книгата е преведена на 40 езика и предстои да бъде филмирана и то от майстори на киното, доказали се вече с успешни ленти. 

„Жената на прозореца е една от онези редки книги, които човек наистина не може да остави. Писането е гладко и често – забележително. Начинът, по който Фин развива тази напълно оригинална история на фона на декор от филм ноар, е едновременно прекрасен и смайващ”. Много автори мечтаят за подобен отзив, а още повече, че той е даден от Стивън Кинг. Самата книга е посветена на българин, приятел на Ей Джей Фин.

В случая става дума за психотрилъра „Жената на прозореца“. Авторът е Ей Джей Фин и всъщност е под псевдоним, заради редакторската му работа в голямо издателство. Истинското му име обаче се знае – Даниел Малори. Сравняват го с Хичкок.

Друг млад автор Пиърс Браун, познат на българските читатели с фантастичната си утопия „Червен изгрев“, също пристига в България. Срещата му с българската публика е на 26 април, съобщи БНР. 

Въпреки че е едва 30-годишен, той вече има опит като сценарист в Холивуд. Вече е създал цяла трилогия – „Червен изгрев“, „Златен син“ и „Утринна звезда“.

Интересното е, че с всяка част от трилогията Пиърс Браун печели наградата на читателите в Goodreads. „Червен изгрев“ е определяна като най-добрата фантастика, писана през последното десетилетие.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама