ЦРУ: Москва, Пекин и Пхенян се обединяват

11:54, 16 апр 18 / Политика 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Колкото и да се стараеше Русия да се дистанцира от непредсказуемата КНДР, още по-непредсказуемият Запад я принуди да търси нови подходи.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е поканен в Москва, твърди американското разузнаване.

„Знаем, че Ким има покана да пристигне в Русия на преговори“, заяви на среща с пресата директорът на националното разузнаване на САЩ и координатор на дейността на всички 16 разузнаватели ведомства Даниел Коутс.

Други конкретни данни той не сподели, както и Външното министерство на Русия не публикува информация за конкретна покана към Ким Чен Ун.

Визита на Ким Чен Ум в Москва ще предизвика голям интерес, защото в края на март севернокорейският лидер извърши внезапна визита в Пекин. Срещата премина в обстановка на пълна секретност — фактът на преговорите бе потвърден една след заминаването на политика. Очевидно Пхенян търси покровителството на най-силните държави в света пред лицето на заплахата от страна на САЩ.
Две от най-големите икономики в Азия имат основание да си сътрудничат на фона на усилията на американския президент Доналд Тръмп да наложи наказателни мита и санкции върху техните страните.

Въпреки това продължават споровете около изключително лошото състояние на човешките права и ракетно-ядрената програма на КНДР.
Медиите говорят за война насочена към правителството. Тази война обаче няма да постигне целите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама