Каква е най-вероятната причина за тежката катастрофа на "Тракия"?

16:05, 13 апр 18 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Причина за тежката катастрофа с автобуса край Вакарел най-вероятно е пътен инцидент, който касае и друго превозно средство", коментира на извънреден брифинг министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
 
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че
пътната инфраструктура не е причина за днешната катастрофа.

Тежка катастрофа с автобус стана при 27 км на магистрала „Тракия“, близо до проход "Траянови врата", преди Ихтиман. По официална информация шестима души са загинали на място. 22 са ранени и сред тях има дете. Всички те са откарани в болници в София.

Два екипа на ИА "Автомобилна администрация" и прокуратурата
разследват случая и извършват техническа експертиза на място. Екипи на МВР са в офиса на фирмата-превозвач "Юнион Ивкони".

Министър Московски каза, че
техническото състояние на автобуса е добро, машината има удостоверение за техническа изправност, на 6-ти февруари тази година е извършен технически преглед, за който има видеофайл.

Конкретният автобус, извършвал превоза, е вписан в лиценза на превозвача. Шофьорът на автобуса е с валидни свидетелство за управление, удостоверение за психическа годност и дигитална карта, са установили проверяващите екипи.

В момента те продължават проверката по цялата документация - за
спазване на графиците, медицински прегледи, валидност на пътния лист и др.
 
Министър Николай Нанков информира, че са предприети действия по изместване на автобуса, за да се нормализира трафикът на автомагистрала "Тракия" в натоварения петъчен ден. Очаква се това да стане до 17:00 часа днес.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама