Нанков: Пътната инфраструктура не е причина за трагичния инцидент на "Тракия"

15:35, 13 апр 18 / Политика 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Очакваме до около час да започне изместването на автобуса, за да може в петъчния ден да осигурим нормална пропускливост на магистрала „Тракия“, каза регионалният министър Николай Нанков във връзка с катастрофата с автобус, съобщи Агенция „Фокус“.

АПИ и поддържащата фирма „Автомагистрали“ заедно с МВР, „Пътна полиция“ и пожарната осигуриха максимално бърз достъп на линейките за извозване на пострадалите в инцидента“, посочи той.

„В 12 часа АПИ започна действия по блокиране на магистралата, първоначално с пренасочване на трафика. В 13:30 часа успяха да разрежат мантинелите заедно с пожарната, за да осигурят движение в една лента, за да може да започне отпушването на образувалата се 7-км колона“, обясни министърът.

Движението на „Тракия“ е изключително затруднено, извършва се в една лента, в посока София“, уточни Николай Нанков. „Според анализите инфраструктурата е в изключително добро състояние от гледна точка на асфалтово покрие, маркировка, мантинели. Пътната инфраструктура не е причина за трагичния инцидент“, заяви министърът.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама