Цветанов се срещна с председателя на Холандската християндемократическа партия

21:44, 12 апр 18 / Политика 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща със Сибранд Бума, председател на Холандската християндемократическа партия. Организацията е вторият по големина коалиционен партньор в правителството на министър-председателя от либералната партия Марк Рюте и част от семейството на Европейската народна партия.

На срещата бяха обсъдени приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, като Бума отбеляза положителните оценки за успеха на председателството, които получава като отзвук от свои колеги в изпълнителната власт в Холандия. Цветанов и Бума се обединиха около възможностите за засилване на парламентарния диалог между България и Холандия, особено в сферата на сигурността чрез по-интензивно сътрудничество между комисиите по вътрешни работи в парламентите на двете държави. "Необходимо е да продължаваме да изграждаме доверие помежду си като надеждни партньори, а ключът за това е активният диалог," заяви Цветанов.

В срещата участва и българският евродепутат Ева Майдел. Други обсъждани теми бяха актуални аспекти от дневния ред на ЕС, както и европейската перспектива за страните от Западните Балкани. В рамките на утрешния ден Сибрант Бума ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов, по чиято покана е в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама