Германия има нужда от още чуждестранни работници, за да има икономиката подем

20:15, 12 апр 18 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германия се нуждае от повече чуждестранни работници, за да поддържа растежа на икономиката и просперитета си, сочи проучване, цитирано от ДПА. Подемът на германския трудов пазар през последните години едва ли би бил възможен без имиграцията, отбелязват авторите на доклада от Германския икономически институт (IW), съобщи БТА.

Броят на чужденците, наети в Германия, се е увеличил с 1,3 милиона между юни 2011 година и юни 2017 година спрямо 1,6 милиона германски граждани. Мнозинството чуждестранни работници в Германия са от ЕС, отбелязва институтът. Останалите 386 000 са били от страни извън Евросъюза.

Институтът посочва, че равнището на безработицата сред германците може да се повиши през следващите години. Може да се предвиди, че участието на германското активно трудово население ще спадне рязко през следващото десетилетие, се посочва още в доклада.

Според проучването Германия с времето ще стане по-зависима от неевропейските граждани, тъй като мигрантите от страните от Евросъюза ще бъдат нужни като работници в собствените си държави, които също имат проблеми с трудовия пазар заради застаряващото население.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама