Павлова: Получихме високи оценки за първите месеци от председателството

14:10, 11 апр 18 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Високи са оценките, които получихме за работата си през първите три месеца от европредседателството ни. Това заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, предаде БГНЕС.

Павлова добави, че в рамките на тези три месеца са били проведени изключително важни заседания, дебати и срещи. „На тях имахме нелеката задача в търсенето на важни, надявам се, решения, свързани с приемането на европейското законодателство, директиви, регламенти, заключения. В София, Брюксел и Страсбург бяха проведени над 1000 заседания, 22 съвета на министрите. Тази цялата поредица от заседания, от срещи беше доста интензивна в изминалите месеци, подчерта Павлова.

В календара на събитията в София се включват над 320 събития, като 100 от тях вече са факт. Три от срещите от парламентарното измерение също приключиха. Един успех, с който се гордеем - това са правилата за работа за Европол, както и с поредицата от законодателства и решения. В рамките на трите месеца са проведени и 64 триалога - най-голямото предизвикателство за всяко едно председателство, каза още Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама