Ангелкова за мизерните хотели: Слабото звено е КЗП

11:30, 11 апр 18 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"С промените в Закона за туризма стартирахме създаването на туристически инспекторат, който ще проверява спазват ли се изискванията, след като даден хотел е бил категоризиран", коментира министърът на туризма Николина Ангелкова по NOVA на фона на оплакванията от лоши условия в редица хотели у нас. Ангелкова изтъкна, че инспекторатът ще се грижи само за последващия контрол.

Министърът коментира казуса с мизерията в тризвезден хотел в Чифлика. Тя уточни, че за да се отнеме категорията на един хотел, Комисията за защита на потребителите (КЗП) трябва да подаде искане за това. "И до ден днешен ние не сме получили такова искане. Но от 4 април хотелът е затворен", съобщи тя.

"Според мен слабото звено е в КЗП. Ние не знаем кои са много от хотелите и затова разчитаме на сигналите. В момента чакаме някакъв друг орган да ни сигнализира, ако реши, за да можем да стартираме процедура за отнемане на звезди", обясни министърът и допълни, че в Министерството на туризма вече действа телефон за сигнали за нередности по хотелите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама