Мария Габриел призова за повече инвестиции по повод Деня на цифровите технологии 2018

15:10, 10 апр 18 / Политика 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министри, представители на държавите от ЕС, промишлеността, академичните среди и гражданското общество се събраха в Брюксел по повод Деня на цифровите технологии. Тазгодишното издание на инициативата на Европейската комисия има за цел да насърчи сътрудничеството в областта на изкуствения интелект, блоковите вериги, електронното здравеопазване и иновациите.

Цифровизацията преобразява нашето общество и ние можем да се възползваме пълноценно от нея само чрез тясно и ползотворно сътрудничество", каза при откриването българският комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.

"Поемането на координирани ангажименти на европейско равнище и съгласуването на инвестициите са от изключително значение за справяне с бъдещите предизвикателства. Надявам се, че с тазгодишния Ден на цифровите технологии цифровото сътрудничество в Европа ще достигне нов етап по отношение на изкуствения интелект и електронното здравеопазване и насърчавам всички държави да допринесат към усилията ни Европа да продължи да играе ключова роля в ерата на цифровите технологии.“, добави българския комисар.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама