Първото в света изложение на лечебни продукти от канабис ще се проведе в Израел

20:00, 09 апр 18 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на този месец в Израел ще се проведе първото в света изложение на лечебни продукти от канабис,съобщава БНР.

Министерството на земеделието на Израел обяви отглеждането на канабис за селскостопанска култура. Засега са определени три плантации, където ще се отглеждат сортове, използвани за лечебни нужди. В момента се правят изпитания на лечебните качества на канабиса и се търси начин да се произвеждат хапчета от полезните му вещества, като се игнорират упойващите. Израел е водеща държава в изследванията на това растение.

Д-р Хинанид Колтай, експерт по канабис и главен изследовател по растениевъдство в Селскостопанския институт "Волкани“, разказа:

"16 години се занимавам с растениевъдство в Селскостопанския институт "Волкани“ край Тел Авив. Започнах с изследване на растителните хормони. На определен етап разбрах, че ме интересуват само изследвания, свързани със здравето на човека. Насочих се към билките. По този повод съдбата ме срещна с най-големия специалист в света по проблемите на канабиса – роденият в България професор Машуам. Слушах го скептично. Предполагах, че го интересуват не лечебните качества, а психоактивните вещества, които съдържа, но резултатите, които професорът демонстрира, ме поразиха. Започнахме да си сътрудничим, след като институтът ни получи разрешение за изследване на медицински канабис".


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама