Отбелязваме Световния ден на здравето

12:04, 07 апр 18 25 640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

7 април е избран за Световен ден на здравето през 1948-ма година.

В България от 1964-та година се отбелязва като Ден на здравния работник, а от 2006-та година е преименуван на професионален празник на работещите в здравеопазването.

Всяка година мотото на Световния ден на здравето е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Темата на Световен ден на здравето през 2014-та година е „Малко ухапване, голяма заплаха".

Комарите, мухите, кърлежите могат да са много опасни за здравето на човека.

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до гражданите на всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

527 лекари са изявили желание да напуснат страната през 2014. Независимо от конфликтите в родното здравеопазване, днешният ден е повод да покажем нашата признателност към хората, чиято кауза е здравето на нацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама