Млади фермери настояват розовият домат да се предлага без доставчици

15:00, 07 апр 18 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският розов домат впечатлява с качествата си потребителите както в страната, така и чужбина. Произвеждат го земеделските стопани от Националното обединение на младите фермери в България. То включва 300 души от южна България, които са обединени в 6 групи.  Земеделските стопани искат да станат директни доставчици на продукцията си по южното Черноморие, съобщи председателят на сдружението Венцислав Петков.

"В годините като производител на розов домат, съумяхме да направим едно опрашване с холандски хибрид домат. Досега винаги сме го продавали не нормална цена, понеже имаме конвенционално производство, имаме и био производство. Второто е малко по-скъпо. 3-3,50 е нормална цена. Искаме да влезем като директен доставчик в самите хотели, да предложим една нормална цена и уникално качество", обяснява Петков.

По време на реализацията на българо-молдовския проект в оранжерията ще се произвежда единствено семейния розов домат. На територията на Молдова ще се продава както семето, така и домата. Там ще се произвеждат и разсадите,  допълни Венцислав Петков.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама