10 храни, които чистят токсините от тялото

11:00, 07 апр 18 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пролетта започна да се усеща лека-полека и е добре да помислим как да помогнем на тялото да се изчисти от токсините, които сме натрупали през зимата с по-тежката храна, типична за студения сезон. Ето някои храни, чиято консумация ще спомогне за това:

  1. Ябълки – те съдържат пектин, който спомага да се изведат отпадъчните вещества, задържани в организма;

  2. Босилек – зелената подправка изчиства кръвта от химикали и освен това придава свеж вкус на салати и пици;

  3. Червено цвекло – то е истинска метла за нечистотиите в тялото – пречиства не само черния дроб, но и кръвта;

  4. Броколи – те съдържат съставки, благодарение на които токсините лесно могат да бъдат изхвърлени от организма, някои изследователи възприемат броколите като храна за по-дълъг живот;

  5. Морковите също имат мощно детоксикиращо действие, те съдържат и бета каротин и витамин А, които подпомагат сърдечно-съдовата система и подпомагат имунитета;

  6. Карфиол – в него има киселини, които подтикват производството на ензими, чистещи токсините, смята се, че той спомага и за противодействие на канцерогенни процеси.

  7. Глухарче – макар много фермери да се чудят как да почистят градините си от него, то има чудодейна сила да почиства кръвта. Глухарчето е и прекрасна храна билка за черния дроб.

  8. Копър – тази подправка е още един начин да подпомогнете тялото си в изхвърлянето на химикалите, които е задържало.

  9. Лененото семе е добавката, която ще извлече токсични отлагания от стомашно-чревния тракт и ще ви донесе омега 3 мастни киселини. Освен това то подобрява настроението. Добре е обаче да го консумирате смелено – в сутрешната купичка с овесена каша или към салатата.

  10. Чесън – тук не е необходимо да обясняваме – чесънът е добре известна храна лекарство в народната ни медицина. Убива бактерии и пречиства кръвта, пише Агрозона.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама