Скоро мъжете ще живеят еднакво дълго с жените

19:10, 29 мар 18 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На базата на статистически данни и дългогодишни изследвания отдавна е установено, че жените живеят по-дълго от мъжете. В миналото причината е била най-вече във войните, в които са падали жертва много представители на мъжкия пол. Нашето време също си има своите бичове, обуславящи продължителността на живота.

Очаква се след 14-15 години мъжете и жените да живеят еднакво дълго. Причината за това се корени в тютюнопушенето. Според изследване, процентното съотношение между жени и мъже пушачи постоянно се увеличава в полза на първите фенове на никотина, пише Daily Mail. 

След Втората световна война, пушачите сред мъжете са около 80%, а при жените - едва 40%. Сега обаче местата постепенно се разменят.

Това са данни за Великобритания, но и в други части на света резултатите са сходни.

Доказано е и че силният пол успява по-лесно да се откаже от вредния навик и така редуцира риска от рак и сърдечни заболявания. А именно те са челно място сред причините за смърт.

Добрата новина, освен че мъжете живеят все по-дълго, е, че все повече семейства ще успяват да доживеят до сребърна, златна и диамантена сватба и броят на вдовците и вдовиците ще намалее. 

Според статистици от Cass Business School в Лондон, през 2032 г. ще бъде първият случай на изравняване на продължителността на живота между двата пола от далечната 1841 г. Докато през 1969 г. разликата е почти шест години в полза на жените, сега тя е стопена само до две години и половина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама