Край на заложническата криза във Франция - нападателят от ИДИЛ е убит (ОБНОВЕНА)

16:19, 23 мар 18 / Свят 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заложническа драма във Франция приключи с трима убити и трима ранени. Нападателят, смятан за привърженик на ИДИЛ, взе заложници в магазин в малкия град Треб, в южната част на страната. След няколко часа супермаркетът беше щурмуван от полицията, а терористът - убит.

Властите обявиха случая за терористичен акт.

Става въпрос за три последователни нападения, които са се развивали едно след друго, предава NOVA.

Около 10:30 часа тази сутрин 25-годишният Редуан Лакдим, който е от марокански произход, стреля по четирима трениращи полицаи, които са извършвали своя сутрешен джогинг. Един от полицаите е тежко ранен. Това се случва в градчето Каркасон.

След това напада кола с шофьор и пътник. Убива пътника. Взима колата и се отправя директно към супермаркета в съседния град Треб. Там убива двама служители на магазина.

Стигна се до заложническа криза, продължила няколко часа. До последно се твърдеше, че нападателят останал в супермаркета само с един от заложниците, който е полицай. Всъщност полицаят сам решил да влезе под прикритие в магазина и да играе ролята на заложник. 

Нападателят е познат на полицията. Той е 25-годишен от марокански произход. Знае се, че е бил радикализиран.

Очевидец твърди, че когато влязъл в магазина, нападателят бил въоръжен с ножове, пистолет и гранати и извикал „Аллах е велик. Ще ви избия всички”.  Освен това твърдял, че е член на ИДИЛ. От там потвърдиха това.

В района са били също сестра му и майка му. Заговори се, че двете жени са служили като посредници в тази заложническа криза, за да осъществяват комуникацията, пишат френски медии.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама