Науката доказа: Принц Хари е по-хубав от брат си

17:00, 23 мар 18 / Любопитно 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британските принцове Уилям и Хари вероятно са карали не едно дамско сърце да тупти учестено. По-малкият от двамата братя до миналата година, когато беше оповестен годежът му с американската актриса Меган Маркъл, редовно фигурираше в класациите за най-желаните ергени в света. Кой обаче от двамата е по-привлекателен? Отговор на този въпрос дава науката и той е в ползва на принц Хари, пише вестник "Дейли експрес", цитиран от БТА. 

Наскоро водещ експерт по естетична хирургия използва т.нар. златно сечение за красота, за да установи коя е най-хубавата сред жените от своето поколение в кралското семейство.

Според математическия метод, използван още от древните гърци, първа хубавица се оказа Меган Маркъл, бъдещата съпруга на принц Хари. С резултат от 87,4% пропорциите между очите, веждите, носа, устните, брадичката, челюстта и формата на лицето на г-ца Маркъл се доближават максимално до древногръцкия идеал за физическо съвършенство. След нея се нареди съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кембридж Катрин, с 86,8%.

Сега, прилагайки отново златното сечение, специалисти от клиниката "Риджънтс Парк Естетик" са установили, че методът дава предимство на принц Хари. Неговите лицеви пропорции съответстват на 63% на мерилото за хубост. Резултатът на принц Уилям е 59%.

"Принцовете имат редица сходни лицеви черти, например формата и разстоянието между очите, както и формата на устата. Това, което дава леко предимство на принц Хари според критериите на златното сечение, са по-широките челюст и брадичка, които се смятат за по-привлекателни в сравнение със съответните по-деликатни характеристики на принц Уилям", казва Кей Гревсън от естетичната клиника.

Специалистите отбелязват също, че в някои от чертите на принцовете се наблюдава асиметрия, но тя е характерна дори за лицата, смятани за най-красиви или привлекателни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама