Бенедикт Къмбърбач продава „Хамлет“

16:20, 23 мар 18 / Култура 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пиесата на лондонския театър Барбикан е привлякла над 800 хиляди зрители в киносалоните

Бенедикт Къмбърбач е сред малцината актьори, чието магнетично присъствие на екрана светкавично ни кара да му простим грешки във филмографията като участието му в плоскосюжетната поредица за супергерои на Marvel. „Доктор Стрейндж“ наистина се откроява като едно от добрите попадения във „вселената“ на продуцентския гигант, но въпреки това талантът на звездата от „Шерлок“ и „Игра на кодове“ остава на заден план на фона на крещящите спецефекти в заглавието.

Днес чистокръвните киномани имат повод за наздравица – Къмбърбач се завръща в родния афиш този път обаче – с екранизирана театрална постановка.

 Съберете актьор от неговия ранг и една от най-популярните трагедии на Шекспир - „Хамлет“, и резултатът със сигурност ще се материализира в дълги опашки за билети.

Макар пиесата на лондонския театър Барбикан, режисирана от Линдзи Търнър, да не е сред любимите на критиците на запад, тя се разписва в историята като най-бързо разпродаващата се продукция, като е играна пред препълнена зала цели 12 поредни седмици.

След като стартира излъчването й по киносалоните в световен мащаб през 2015 г., „Хамлет“ е гледана от над 800 хиляди зрители, а разковничето за успеха на продукцията е не друг, освен Бенедикт Къмбърбач.

У нас ще можем го видим в ролята на един от легендарните образи на Шекспир още в началото на следващия месец.

 „Хамлет“ ще бъде излъчен на 4 и 25 април в столичните салони на Cinema City.

Прожекцията е част от програмата NT Live на Британския национален театър за представяне на хитови театрални продукции от Обединеното кралство в кина по целия свят. А в случай, че сте прекарали живота си в пълна изолация, ето и сюжетът в едно изречение - принуден да отмъсти за смъртта на баща си, но парализиран от тежестта на тази задача, Хамлет се изправя срещу невъзможността на съдбата си, застрашавайки както собствения си разсъдък, така и сигурността на държавата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама