ЕС изтегля посланика си от Москва. Членки се готвят да гонят руски дипломати

11:55, 23 мар 18 / Свят 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Франция, Полша, Естония, Латвия и Литва са страните от ЕС, които обмислят изгонването на руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по скандала с покушението срещу бившия шпионин Сергей Скрипал, пише „Гардиън“, като се позовава на анонимни източници.

На срещата си в четвътрък в Брюксел лидерите на страните от ЕС взеха решение да отзоват посланика на Общността в Русия и изразиха подкрепа за Обединеното кралство по скандала „Скрипал“. Великобритания настоява, че Москва е отговорна за покушението, при което Скрипал и дъщеря му бяха атакувани с нервно-паралитично вещество на 4 март, докато руските власти отричат съпричастност.

В отговор руският външен министър Сергей Лавров обвини Лондон, че тласка съюзниците си към конфронтация с Москва, след като Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия заради аферата "Скрипал“.

Британските власти се стремят трескаво да накарат съюзниците си да вземат мерки, целящи конфронтация с Москва след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, каза Лавров, цитиран от руската агенция „Новости“, по време на посещение във виетнамската столица Ханой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама