Парламентарна комисия ще разпита МФ и НАП заради несъбрани 16 млрд. лева ДДС

15:20, 22 мар 18 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции ще извика за изслушване представители на Министерството на финансите и на Националната агенция за приходите заради данните, че държавата не е успяла да събере над 16 милиарда лева ДДС за последните 18 години.

Данните за дължимия данък добавена стойност са предоставени официално от НАП на Гражданско сдружение "Боец" чрез Закона за достъп до обществена информация и са за периода от 2000-та година до края на 2017 г., съобщава БНР. 

Християн Митев от "Обединени патриоти", член на Комисията за наблюдение на приходните агенции, съобщи за "Хоризонт", че писмо или сигнал с подобни данни не е постъпвало в комисията, но тя ще се самосезира и ще поиска изслушване на отговорните страни.

"За мен е по-важно да чуем становището на НАП, защото тя е органът, няма какво да се заблуждаваме, който осъществява контрола и който би трябвало да блокира и да предотвратява подобни схеми", коментира Митев.

Георги Търновалийски от БСП, заместник-председател на Бюджетната комисия, коментира: "Измамите с данък добавена стойност ги има в цяла Европа, но ние се оказва, че сме водещи и в това отношение. Тези огромни размери на несъбран данък добавена стойност е недобре функционираща администрация, недобро управление на приходите".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама