Увеличават заплатите в Пирогов

14:10, 22 мар 18 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основното трудово възнаграждение в „Пирогов“ ще бъде увеличено, след като беше подписан Колективният трудов договор (КТД).

Фонд “Работна заплата” се увеличава за лекарите, медицински сестри, медицински лаборанти, медицински рехабилитатори и санитарите. Те ще получават до 300 лева повече.

Парите за санитарите бяха повишени с увеличението на минималната работна заплата, което е отразено в КТД, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов”. Парите за увеличението на основните трудови възнаграждения няма да окажат негативно влияние върху разплащането с доставчиците и покриването на останалите задължения на лечебното заведение.

Договорът, който влиза в сила от 1 април, беше подписан между изпълнителния директор на болницата проф. д-р Асен Балтов и председателите на пироговските секции на двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа”.

Изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов подчерта, че с този договор се поставят основите на подобряване на основните трудови възнаграждения. От синдикатите обявиха, че с подписването на този КТД основните заплатите в „Пирогов” стават над средните в браншовия договор в отрасъл здравеопазване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама