Какво ще е времето в петък и през уикенда?

07:15, 23 мар 18 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие метеорологичната обстановка ще продължи да се усложнява. През нощта снеговалежите ще се усилят и снежната покривка ще се увеличава. С умерен и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 5 и 0 градуса, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.
 
В петък от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен, по Черноморието и временно силен. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около 0 градуса - там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието - до 6-8 градуса, като снегът временно ще преминава в дъжд и ще има условия за обледяване на проводници.

През нощта срещу събота в по-голямата част от страната отново ще вали сняг. Над Черноморието ще е облачно с валежи, като през деня снегът ще премине дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 6-8 градуса; температурата на морската вода - 7 градуса. Вълнението на морето ще е 4 бала.
 
Над планините ще бъде облачно със снеговалежи, които през деня временно ще отслабнат, на места и ще спрат, но вечерта от юг отново ще се активизират. Ще духа умерен север-северозападен, по билата силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 0 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.

В събота ще преобладава облачно време, на места ще превали слаб сняг. Вятърът в Западна България ще стихне. Сутрешните температури в Северна България ще са и под минус 5 градуса, дневните ще са предимно между 0 и 5 градуса.
 
В неделя ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е умерен. След временно спиране на валежите, към вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама