Саркози на разпита: Жертва съм на клевета

11:35, 22 мар 18 / Свят 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият френски президент Никола Саркози заяви на разпит пред магистрати снощи, че е жертва на клевета, съобщи Франс прес, цитирайки вестник "Фигаро".

"От 11-ти март 2011 г. живея в ада на тази клевета", заяви Саркози, който подчертава, че няма веществени доказателства за отправените срещу него обвинения. 63-годишният бивш френски президент беше разпитан снощи по обвинения в пасивна корупция, незаконно финансиране на предизборна кампания и незаконно получаване и притежаване на либийски публични средства. Обвиненията по този случай бяха повдигнати преди пет години.

Саркози заявява, че е обвинен без никакви веществени доказателства, въз основа на изявления на бившия либийски диктатор Муамар Кадафи и негови приближени, както и на френско-либийския посредник Зиад Такиедин. "Неведнъж е доказано, че той е получавал пари от либийската държава", добави Саркози, според когото Такиедин не е доказал, че се е срещал с него в периода 2005 г. - 2011 година, пише БТА.

Саркози подчерта също, че в 24-те часа на задържането си е опитал с всички сили да покаже, че не съществуват тежки и убедителни улики срещу него, които са условие за повдигането на обвинение. Според бившия френски държавен глава документът, който е послужил като повод за разследването срещу него е неубедителен, а на обвинилия го Такиедин не може да се вярва поради миналото му.

"Осъзнавам, че това, в което съм заподозрян, е тежко", заяви Саркози, призовавайки магистратите да преценят каква несправедливост би било да бъде съден поради манипулация на Кадафи или негови приближени. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама