Серина Уилямс отпадна на старта в Маями

10:35, 22 мар 18 / Спорт 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Носителката на 22 титли от Големия шлем Серина Уилямс допусна загуба на старта на тенис турнира в Маями.

В среща от първи кръг бившата номер 1 в света отстъпи на намиращата се в страхотна форма Наоми Осака от Япония с 3-6, 2-6 след час и 17 минути игра. Това е осма поредна победа за 20-годишната японка, която през изминалата седмица спечели турнира в Индиън Уелс.

След равностойно начало на мача, 22-та света Осака успя да пробие за 4-3, а впоследствие след нов пробив да затвори първата частта при 6-3 в своя полза. Младата японка продължи да играе солидно и във втория сет. Въпреки че трябваше да спасява точка за пробив в третия гейм, Осака удържа подаването си, а след това на свой ред реализира пробив, за да поведе с 3-1. Първата ракета на Япония не изпусна водачеството до края, като дори приключи мача с нов брейк за крайното 6-2.

„Бях изключително нервна, излизайки на корта. Не знам дали въобще някой е наясно, че Серина е моят идол. Самият факт, че имах възможност да играя срещу нея е като сбъдната мечта за мен. Наистина съм много щастлива в момента, още повече, че успях и да спечеля този мач“, заяви развълнуваната Осака, която в следващия кръг ще се изправи срещу четвъртата поставена Елина Свитолина от Украйна.

Интересното е, че за Серина, която е осемкратна шампионка в Маями, това бе най-ранното отпадане в надпреварата, като американката винаги е успявала да стигне поне до четвърти кръг.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама