Орлин Павлов тренира с фенове за 21-километров полумаратон

13:20, 22 мар 18 / Любопитно 25 749 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Орлин Павлов и Лорина Камбурова ще обединят сили с фенове за 21-километров полумаратон.

Своята издържливост и спортна натура звездите от сериала на bTV “Скъпи наследници“ ще тестват на 13 май, а за да се представят във върхова форма те стартират тренировките още тази неделя.

„Според мен всеки трябва да опита, независимо дали е професионален лекоатлет или просто иска да потича, използвайки един прекрасен ден в София", съветва Павлов, за когото това не е първо участие в маратон. Преди време изпълнителят на „С едно крило“ се включи и в денонощния Sofia 24 Run, чиято кауза се въртеше около родните параолимпийци.

Тренировките за настоящия полумаратон ще стартират на 25 март, ще се провеждат всяка седмица до заветната дата през май и ще бъдат отворени за всички желаещи да потичат за здраве. Първа пред спортните ентусиасти в столицата ще застане професионалната инструкторка Магдалена Христова.

Тренировката й ще включва загрявка, бегови упражнения и разтягане, като е подходяща, както за опитни спортисти, така и за напълно начинаещи. В нея ще бъдат предвидени и специални занимания за деца от 10 до 11 ч. "За „прохождащите“ в бягането са нужни 6 седмици за подготовка на тялото, преди да се впуснат в подобно предизвикателство категоричен е Еленко Еленков от клуб "Бегач" – един от организаторите на събитието. Терен на заниманията ще даде паркингът на магазин Kaufland на бул. "Тотлебен".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама