Папа Франциск към свещениците: Не се страхувайте от татуировките

09:30, 22 мар 18 / Свят 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Папа Франциск призова амбициозните млади свещеници „да не се страхуват от татуировките“ и да ги използват като отправна точка за насърчаване на диалог. Според понтифика, съществува проблем с това, че се „преувеличава“ значението на покритите с татуировки тела, докато всъщност с това не би трябвало да има проблеми.

„Не се страхувайте от татуировки“, заяви папа Франциск преди да посочи пред тълпата на площада пред катедралата "Свети Петър" във Ватикана, че още преди хилядолетия еритрейците са татуирали кръстове на челата си.

„Виждаме ги и днес, Кръстът е татуиран“. „Татуировките често са символ на принадлежност към определена общност. Ти, млади човече, който си татуиран така, какво търсиш? Членството към коя общност искаш да покажеш с тази татуировка?“, запита Светият отец.

Той призова свещениците да не се страхуват да използват татуировките, за да завържат диалог. „С младите хора никога не трябва да сте уплашени. Никога. Защото винаги, дори зад неща, които не са толкова добри, има нещо, което ни води до истината“, заключи папа Франциск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама