Халката на Меган Маркъл ще е от уелско злато

08:25, 22 мар 18 / Любопитно 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Когато принц Хари сключи брак с Меган Маркъл през май, той ще спази традицията в британското кралско семейство да сложи на пръста й халка от уелско злато, съобщи БТА като цитира Ройтерс.

Неговата прабаба, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е изработена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 г. Нейният пример е последван от сегашната кралица Елизабет, когато се омъжва за принц Филип през 1947 г. След това традицията се спазва от всички в кралското семейство, включително и от принц Уилям.

Халката на Меган Маркъл вероятно ще бъде изработена от бижутерийната къща "Уортски" в лондонската им работилница. Директорът на мините "Клогау" Бен Робъртс каза, че вероятно пръстенът ще е от светложълто злато, за да отива на годежния пръстен, а не от характерното розовеещо злато, предпочитано за фирмените бижута. През 1981 г. "Клогау" подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама