Борисов и европейски лидери за предизвикателствата за по-високи социални стандарти в ЕС

07:40, 22 мар 18 / Свят 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено заедно с ускоряването на икономическия растеж. Това каза в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов, който участва в пролетната Тристранна социална среща на върха за растеж и заетост в Брюксел, която събра ръководителите на европейските институции и на европейските социални партньори. Борисов посочи, че това е общата позиция на участниците в срещата, които по-рано обсъждаха основните предизвикателства за постигане на по-високи социални стандарти в Европа.

Сред темите на срещата бяха европейският стълб за социалните права, директивата за командированите работници и социалните програми в следващата многогодишна финансова рамка на ЕС.

Министър-председателят заяви, че активната работа по подобряване на икономическия растеж трябва да продължи, защото води до подобряване и на благосъстоянието на европейските граждани. “Това означава наличие на високо конкурентна социална пазарна икономика, пълна трудова заетост и социален напредък”, каза Борисов.

Премиерът подчерта и че Българското председателство ще продължи активно работата си по важните законодателни предложения в областта на заетостта и социалната политика. Целта ни е постигнем необходимия напредък. "Готови сме да започнем своевременно и приоритетно анализа на новите инициативи на Европейската комисия", каза Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама