Пиарът на Ватикана подаде оставка

15:35, 21 мар 18 / Свят 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Завеждащият връзките с обществеността във Ватикана, монсиньор Дарио Вигано, който се забърка в скандал заради писмо, подаде оставка, съобщи Reuters, като се позова на съобщение на Ватикана.

В краткото изявление се посочва, че папа Франциск е приел оставката на Вигано. Източник от Светия престол обаче заяви, че на италианския прелат е било казано да си я подаде, което означава, че той е бил уволнен, пише БТА.

55-годишният Вигано, официално префект на Секретариата за връзките с обществеността, беше подложен на остри критики за това, че е заличил част от снимка на писмо от бившия папа Бенедикт и седмица преди в събота да публикува целия текст на документа, го е цитирал избирателно.

Този епизод хвърля сянка върху Ватикана и представлява пиар фиаско, в частност защото по-рано тази година папата написа документ за опасността от "фалшивите новини".

Писмото трябвало да остане поверително, но на 12-ти март Вигано чел избрани от него пасажи по време на презентацията на издадена от Ватикана поредица от 11 книги за теологията на папа Франциск.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама