Кмет е отстранен от поста си за трафик на хора

15:00, 21 мар 18 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на село Буковец в община Брусарци, Монтанско, Димитър Петров е отстранен от поста си заради влязла в сила присъда срещу него за трафик на хора, съобщиха от общината в Брусарци, предаде БТА.

През септември 2015 г. Димитър Петров бил задържан от гранични полицаи на километър от българо-сръбската граница във Видинско при опит да прехвърли 35 мигранти от арабски произход в Сърбия. Мигрантите били натоварени в два микробуса и три леки коли, като Петров шофирал един от микробусите.

Срещу него и останалите четирима шофьори започнало разследване, но междувременно през октомври 2015 г. Димитър Петров спечелил кметските избори в село Буковец и започнал да управлява.

В началота на 2017 г. Районният съд във Видин осъдил Димитър Петров на година лишаване от свобода и глоба от 1000 лева, но той обжалвал пред Окръжния съд. Присъдата била намалена на 8 месеца условно с тригодишен изпитателен срок, като основен аргумент за това бил фактът, че по това време Петров бил безработен.

От общината в Брусарци уточниха, че в село Буковец е назначен кметски наместник, тъй като селото е под 350 жители и според новия изборен кодекс там не се налага избор на кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама