13-годишно момиче откри огън в училище в Русия (ВИДЕО)

11:55, 21 мар 18 / Свят 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

13-годишно момиче откри огън в училище в Русия. Инцидентът е станал в град Шадринск в Курганска област. Момичето е стреляло с пневматичен пистолет. Ранени са седем деца. Ученичката е донесла оръжието от къщи и след като се скарала със свои съученици, започнала да стреля.

Инцидентът е станал в 7-ми клас на 15-то училище в град Шадринск. Пневматичният пистолет, с който 13-годишното момиче е започнало да стреля по съучениците си, е на баща й. Пострадалите деца не са сериозно ранени. На мястото на произшествието е изпратен екип на Бърза помощ.

Медиците са прегледали децата.
Само едно от тях е откарано в болница. Останалите деца са получили охлузвания и синини. Следствено оперативна група установява причината за инцидента. Училището работи в стандартен режим като учебните занятия продължават.

„Стрелбата беше в 7 „б” клас в час по география. Едно момиче каза, че и е лошо и иска да отиде до училищния лекар. И докато учителя съпровождаше ученичката до медицинския кабинет, друго момиче затвори кабинета.
Явно са имали план. Когато в класната стая останаха само ученици едно момиче започна да стреля. Един от ранените ученици бе отведен с линейка, защото има наранявания в областта на слепоочието”, коментира ученик пред znak.com.

Момчето, разказало за инцидента пред руското издание казва също, че
преподавателите са помолили учениците от училището да не разказват за случилото се. Директорката на училището Александра Юрченко засега отказва да разговаря с медиите. Заместник-директорите също не желаят да коментират ситуацията.

През последните години случаите на детска агресия в Русия се се увеличили, припомнят от изданието 45.ru. Един от последните случаи бе в град Перм, където двама тийнейджъри влязоха и започнаха а намушкват с ножове учениците и учителя.

Няколко дни по-късно при подобен инцидент в Улан Уде в Източен Сибир
подрастващ атакува учениците с брадва.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама