Оставката на Божидар Лукарски поискаха членове на СДС

12:00, 21 мар 18 / Политика 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оставката на председателя на СДС Божидар Лукарски ще бъде поискана на 17 април на заседание на Националния съвет- това заяви Николай Александров- областен председател на СДС-Стара Загора. Решението е взето  на съвещание на партийните структури от Югоизточна България, което се проведе в Стара Загора. Две трети от гласовете са нужни , за да бъде сменен председателят, след което се назначава временно изпълняващ длъжността. Конференцията на СДС след това ще избере новия ръководител на Синята партия – разясни Николай Александров.

Хората по места не са доволни от изолацията на партията в момента от останалите десни формации и от липсата на активна политика спрямо новото правителство и яснота за бъдещето на СДС. Основният упрек към председателя неговият заместник Емил Кабаиванов обобщи с едно изречение: „Той води никаква политика“.

От СДС ясно заявиха, че формата Реформаторски блок вече е изчерпан и партията ще преустанови членството си в него. Задачата на Преговорната група, в която влизат зам.- председателите Румен Христов и Емил Кабаиванов, е да се срещне с хората по места и проучи нагласите за коалиция и възможните партньори в дясно. Чрез попълване на анкетна карта всеки от членовете на СДС може да изрази своето мнение и посочи коалиционен партньор. Участниците в срещата потвърдиха опозиционния характер на СДС и анти- ГЕРБ политиката, която партията ще води и в бъдеще. „ Не сме гласували за Румен Радев и това не е нашият президент"- посочиха още представителите на СДС. "Под никаква форма няма да участваме в политически проект, вдъхновен от новия президент".

Обединението в дясно е крайно наложително, ако партиите в тази част на политическото пространство искат да оцелеят и да участват във властта.  Близо 300 хил. гласа на последните избори, разделени между три партии, няма да доведат до успех- коментира Емил Кабаиванов. "Компромиси ще трябва да се правят, но никога в дясно проблемите не са били идейни, а винаги става дума за личен егоизъм"- допълни още той. Проевропейска, консервативна и отворена за преговори – определи партията Румен Христов. Нужен е дебат за проблемите на България и кауза пред нацията. Обединението в дясно е единствената алтернатива- определи задачите на СДС зам.-председателят Емил Кабаиванов, информира БНР.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама