Застаряването - тема на конференция „Бъдещето на труда"

09:30, 21 мар 18 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Застаряването на работната сила и как да се насърчи по-дългият трудов живот са сред темите на конференция на тема „Бъдещето на труда", която се провежда днес в София. Форумът е част от програмата на Европредседателството на Съвета на ЕС.

В конференцията ще участват около 150 представители на международни институции, социални партньори, представители на гражданското общество и и политици от Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Западните Балкани. Форумът се организира от социалното министерство с подкрепата на Европейската комисия.    

Акцент на обсъжданията във форума ще бъдат знанията и уменията за работните места в следващите десетилетия, основните предизвикателства, свързани със застаряването на работната сила, насърчаването на по-дългия трудов живот и обмяната на опит и знания между поколенията. 

Ще се обсъждат и възможностите за подобряване на политиките в областта на образованието, обучението и преквалификацията за по-добро съответствие на новите умения с нуждите на пазара на труда. Сред темите на дискусията ще е и адаптирането на системите за социална сигурност към новите форми на заетост.  
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама