Учителят от Гана вече не преподава на черна дъска

17:00, 20 мар 18 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ричард Акото, който преподаваше компютърни технологии на деца в бедно училище в Гана като рисуваше върху черна дъска, вече може да работи на истински компютри. Благодарение на популяризирането на трогателната история на Акото мечтата му вече е реалност.

Дарители осигуриха настолни компютри и лаптопи за учениците в училището в Гана, благодарение на които работата на Ричард и процесът на образоване на децата се улесняват многократно. 

Първият лаптоп е дошъл от преподавател в Университета в Лийдс. Компютърна школа в столицата на Гана Арка също решава да дари техника - пет настолни компютъра за децата и един лаптоп за техния учител. 

Освен това, Акото е поканен на форум за размяна на опит, организиран от Microsoft, и е получил достъп до тяхна обучителна система, за да продължава да трупа знания, които след това да предава, пише CNN.

Акото доби популярност благодарение на социалните мрежи със своя непривичен начин на обяснение на това как работи компютърът, като чертае върху черната дъска различни прозорци и програми. Дотогава неговите ученици дори не бяха зървали на живо какво представлява компютър. 
 

снимка: Facebook

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама