Компанията на Харви Уайнстийн обяви банкрут

15:00, 20 мар 18 / Свят 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Компанията на холивудски продуцент Харви Уайнстийн обяви банкрут. Купувач е готов да плати до 320 милиона долара за нея - това е "Лентърн кепитал". Надзор по сделката ще осъществи съдът, предава БТА. 

Компанията "Уайнстийн" обяви също, че освобождава от отговорност по клаузите за конфиденциалност всички пострадали или станали свидетели на сексуален тормоз. Уайнстийн е обвинен в сексуални посегателства над 80 жени. 

Заради нарастващия натиск Харви Уайнстийн да бъде осъден за сексуалните посегателства, губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо нареди на щатския прокурор да преразгледа решението на районната прокуратура в Манхатън да не бъдат повдигнати обвинения срещу продуцента по дело от 2015 г., заведено от италианска манеканка, която твърди, че Уайнстийн я е опипал.

Щатският прокурор заяви, че ще провери защо прокурорът Сайръс Ванс досега не е повдигнал обвинения срещу Харви Уайнстийн. Прокуратурата и полицията увериха, че работят заедно, за да подведат под отговорност извършилите сексуални престъпления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама