Пакет-бомба избухна в Тексас

14:45, 20 мар 18 / Свят 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пакет-бомба избухна рано във вторник в офис на куриерска компания в Тексас, два дена след най-новата поредица от взривове в Остин, приписвани на сериен бомбаджия, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС. Този път експлозията разтърси офис в град Шерц, в района на Сан Антонио. Според докладите един служител е бил ранен.

Пакетът е бил адресиран до Остин, щатската столица, съобщава в. "Вашингтон пост", цитирайки ФБР. Стотици полицаи и агенти на ФБР търсят загадъчен "сериен бомбаджия", след като взривът в неделя в Остин - четвъртият този месец – рани сериозно двама млади мъже. Полицията съобщи, че експлозията е била свързана с три предишни взрива в Остин.

"Ние очевидно работим по случай, свързан със сериен бомбаджия в този момент", каза шефът на полицията в Остин Браян Манли пред репортери. Той допълни, че полицията не е могла да определи мотива за бомбените атентати, които досега са убили двама души и са ранили други четирима в града с население от близо един милион души.

Дали това е тероризъм? Дали става дума за омраза? Както казваме от самото начало, не искаме да определяме станалото като тероризъм, като омраза, защото не знаем достатъчно“, попита Манли. 

При предишни взривове двама афроамериканци бяха убити от пакет, оставен на тяхната врата, което предизвика съмнения за възможен израз на расова ненавист. При експлозията също така беше ранена и жена от латиноамерикански произход.

"При експлозията в неделя бяха ранени двама млади бели мъже, които са вървели по улицата в спокоен квартал. Така че най-вероятно става дума за случайна експлозия", каза още Браян Манли.

Властите са определили награда от 115 000 долара за информация, която би довела до задържането на неизвестния бомбаджия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама