Шофьорът, причинил катастрофата в Египет: Пясък на пътя причини инцидента

12:55, 20 мар 18 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьорът на автобуса с български туристи, който катастрофира в Египет, твърди, че причината за инцидента е пясък на пътното платно, съобщи bTV.

 Уалид ел Софи, представител на фирмата, заяви, че това е първото провинение на шофьора, откакто работи за тях. 

„Някои хора казват, че шофьорът е карал твърде бързо, други – че не е успял да овладее автобуса. Полицията разследва“, обясни той.

 Ел Софи добави, че водачът на автобуса е задържан от полицията и ще остане в ареста докато не се изяснят обстоятелствата за инцидента. 

„Шофьорът е задържан в полицейския участък и не може да говорим с него", каза Ел Софи. "Това тук е нормална практика. Тече полицейско разследване, което проверява дали е допуснал грешка, дали наистина е карал бързо“, допълни той. 

Шофьорът също е пострадал, но леко. Той е успял да говори със свои колеги от египетската фирма, пред които е обяснил, че причината за инцидента е пясък на пътя. 

„Той е казал, че е имало пясък на пътя, а това е магистрала и там се кара сравнително бързо, така че, ако е имало пясък, това със сигурност е повлияло на шофирането", посочи Ел Софи. "Последната дума е на полицията. 

Ако се докаже вина на шофьора, той ще бъде уволнен. Със сигурност ще има обвинение и от страна на държавата", уточни Ел Софи.

Трима българи от пострадалите при автобусната катастрофа в Египет се връщат утре в България. Това съобщи Стефан Богданов, представител на туроператора, който е в болницата при ранените. Останалата част от българската група ще се прибере в София в събота, предаде БНР.
 
Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътния инцидент, са приети в болница в Хургада. Днес ранените ще бъдат изследвани със скенер, за да бъде им назначено лечение, включително оперативно, ако се налага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама