Цветанов пред БНТ: Вече се обръща сериозно внимание на кибератаките и киберсигурността

09:16, 20 мар 18 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В „Денят започва“ по БНТ председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Парламента и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира вчерашната среща на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол в София. По думите му взетото вчерарешение е възможност за по-голяма прозрачност за дейността на Европол.

Искам да благодаря на Клод Морайес за съвместната ни работа. Много съм удовлетворен от това, което успяхме да направим“, заяви Цветанов и припомни, че само преди шест месеца, по време на естонското председателство, е имало девет резерви:

Имаше много тежки резерви от Германия, Дания, Франция, Швеция, Испания, Кипър. Мога да кажа, че в двустранните контакти, които успяхме да осъществим, както по линия на ПЕС, така и за ЕНП, успяхме в един диалог да стигнем до консенсус“.

По думите му най-вече имаме историческо решение и то е прието в България. Цветанов припомни, още че сражавалите се за Ислямска държава, които са граждани на Западните Балкани за 800. А тези от държавите членки – 5000.

Говорим за извеждането на нов подход в дейността на Европол. Вече се слага изключително сериозно внимание на кибератаките и киберсигурността. Социалните мрежи дават въможност за саморадикализация“, заяви още Цветанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама