Българската рок група "Macrophone" води в класация на престижен международен конкурс

20:20, 19 мар 18 / Култура 25 1437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българска рок група стигна до финала на един от най-престижните международни конкурси за авторска музика.

В журито на конкурса International Songwriting competition са имена като Том Уейтс, Пери Фарел от Jane’s addiction, Lorde и синът на Боб Марли – Зиги Марли.

В надпревата участват 16 000 изпълнители от цял свят, а момчетата от група „Macrophone” и тяхната песен „Boxer” засега водят убедително при вота на публиката.

Те са на първо място в категорията "Рок" и водят пред 14 групи и изпълнители. Можете да ги подкрепите тук - https://songwritingcompetition.com/peoplesvoice~category-19

Групата е създадена преди повече от 10 години. За това време те си печелят име на българската клубна сцена, предстои и световната.

Macrophone e софийска indie-alternative банда, формирана от вокала Алан Абдала и китариста Никола Николов.  Двамата се срещат през 2005-а, като първият официален гиг е през 2006-а в Петното в Пловдив. През декември 2010-а издават дебютния си албум Contract For a Contact. 

Милен Методиев (бас) и Даниел Остров (Остава, барабани) също са част от бандата сега, а през годините оттам са минали много изпълнители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама