По-нататък е само Сталин - западните медии за победата на Путин

13:00, 19 мар 18 / Свят 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Западните медии коментират победата на Владимир Путин на президентските избори в Русия. В коментар на "Ройтерс" се казва, че Путин ще управлява Русия по-дълго от който и да е друг съветски или руски лидер и по този показател засега той отстъпва само на Сталин.

Според коментара главната цел е да се развие постсъветската идеология на Русия, която се осланя на антиамериканизъм, антизападност, антилибералност.

"Вашингтон Пост" пише, че с победата на Путин новата Студена война става още по-реална и че отношенията между Запада и Русия са в най-лошото си състояние от 26 години насам.

Според изданието Путин може да промени правилата така, че да остане на власт и след 2024 г. или да посочи приемлив наследник и да продължи да управлява задкулисно.

"Индипендънт" поставя акцент върху машинациите и принуждаването на избирателите да подкрепят Путин. Изданието пише, че избиратели са били карани с автобуси до секциите и че изборите са преминали при масови фалшификации.

"Франс прес" коментира, че няма никакво съмнение, че Владимир Путин ще бъде преизбран за президент, но изборите в Русия са откроили три поуки - че на Кремъл не му е лесно да мобилизира избирателите, че либералната опозиция трудно преодолява разделенията, а комунистите не успяват да се обновят. 

Франс прес отбелязва, че за властта е било важно да не се създаде впечатление, че липсва ентусиазъм сред избирателите да гласуват отново за президент, ценен за твърдостта си на международната сцена, но и след четири години спад в жизнения стандарт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама