Връчена бе наградата за "Най-добър учител в света"

11:33, 19 мар 18 / Култура 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вечерта на 18 март, по време на международен конкурс за най-добър учител в света, проведен в Дубай, британката Андрия Зафираку бе обявена за победителка. За работата си тя получи наградата от един милион долара.

Зафираку бе една от десетте финалистки измежду 30 000 кандидати от целия свят, които участваха в международния конкурс. Тя преподава в един от най-бедните райони в Англия – общинското училище на Алпертън – многоетнически беден район в Северен Лондон, където се говорят около 130 езика. Зафираку е научила основни думи и фрази на 35-те езика, които се говорят в училището, в което работи, и така общува с очениците си и техните родители, мнозина от които са бежанжи.

Сърдечната и амбициозна жена споделя, че учениците й живеят в претъпкани домове, които са обитавани от много семейства. По време на учебните занятия тя организира спокойни, разширени и разнообразни уроци, които дават на учениците нужната свобода, комуникация и концентрация, за да достигнат до крайната цел на учителката – развита дарба, амбиция и мечта изразена чрез очите на младите студенти.

Победителката бе поздравена от британския премиер Тереза Мей и емира на Дубай, а наградата си получи от шампиона във Формула 1 Луис Хaмилтън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама