Студено с превалявания цяла седмица

07:15, 20 мар 18 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Температурният контраст между северната и южна половина на страната ще се запази и във вторник. Минималните температури ще бъдат от минус 1 в крайните Северозападни райони до 10 градуса в крайните южни.

През деня облачността ще бъде променлива, а превалявания от дъжд ще има само на отделни места. По-значителни количества ще има в Родопите.

Дневните температури ще са в интервал от около 1-2 градуса на североизток до 14 в крайните южни райони.

В сряда динамичното време ще продължи. От запад облачността ще се вплътнява и през деня отново на много места ще превалява.
По високите полета на запад, в северозападните и северни райони - мокър сняг, а на юг и югоизток - дъжд.

Минималните температури ще са от около 1-2 на север и по високите полета до 10-11 в крайните южни райони.

Дневните температури ще бъдат от 2-3 на северозапад и север до 17-18 градуса в източните части на Горнотракийската низина и югоизточните райони.

В четвъртък сняг ще вали в почти цялата страна без крайните южни и югоизточни райони.В Северна България и високите полета, включително Софийско, ще се образува снежна покривка, която ще се задържи няколко дни.

Минималните температури ще са от около минус 3 на север до 5 в крайните южни райони, а дневните ще бъдат почти същите, от минус 2 до плюс 5 в крайните южни райони, до около 7 в района на Сандански.

В петък ще остане предимно облачно, със слаби превалявания от сняг над северните райони.
Температурите там ще останат без промяна, от около минус 2 до плюс 3 градуса. На юг ще се затопли слабо и там максималните стойности ще са от 4, 5 до 10 градуса.

В събота и неделя ще започне бавно повишение на температурите, но през първия ден минималните по високите полета ще бъдат ниски - до минус 6-7 градуса.

По-съществено затопляне ще има едва в началото на следващата седмица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама