Поредна експлозия в Тексас

09:40, 19 мар 18 / Свят 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама души бяха ранени в нова експлозия в Остин, столицата на щата Тексас тази нощ. По-рано този месец при три други взрива бяха убити двама и ранени двама души в същия град. 

За момента не са известни причините за експлозията. Пострадалите са на около 20 години и нараняванията им не са животозасташаващи.

Властите в Остин обявиха награда за всяка информация, свързана с експлозиите в града през последния месец. Дори повишиха сумата от 50 000 на 115 00 долара за сведения, които биха довели до арест на виновниците за първите три експлозии.

Местните власти предупредиха живущите в града да стоят по домовете си и да избягват докосване на подозрителни пакети.

На 2 март при взривяването на бомба в къща в източен Остин загина 39-годишен мъж. На 12 март в други райони на града избухнаха две бомби. Убит беше 17-годишен младеж, а майка му и възрастна жена бяха ранени.

При поредната експлозия вчера пострадаха още двама души на около 20 години. Все още не се знае какво е предизвикало инцидента. Служители по сигурността допускат, че предишните експлозии са свързани и може би са мотивирани от омраза, но не изключват и други мотиви.

Вчера полицията в Остин арестува 26-годишен мъж по обвинения в отправяне на терористични заплахи чрез и-мейли, което е довело до отлагане на концерт по време на музикален фестивал в града. Арестуваният Тревър Уелдън Инграм може да получи до 10 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама