Нено Димов: Протестите за Пирин са политически

08:50, 19 мар 18 / Политика 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на околната среда и водите Нено Димов обясни ситуацията след силния вятър в Северозапада, както и състоянието на язовирите в страната пред Антон Хекимян в "Тази сутрин".

"Наблюдаваме язовирите - към днешна дата няма очакване за някакъв проблем. Очаква се преливане на река Тунджа при Ямбол", заяви Димов.

По думите му, самите кметове ще преценяват дали могат да се грижат за язоворите. Ако не могат, те ще минават под грижата на държавата, отбеляза министърът. 

Димов коментира и продължаващите протести за Пирин: "Тази политическа активност ще продължава до изборите. Ние се съобръзяване с желанието на местните общности. Както направихме в Трън, Генерал Тошево и на други места. Тече проверка на прокуратурата за Пирин, аз ще се съобвазя с нея." Министърът определи протестите като политически.

В Пирин има прираст на дървета през последните години, заяви Нено Димов, като уточни че в Пирин през последните години не е имала никаква друга сеч, освен санитарна.

Протестите според него са политически. Димов уточни, че се търси начин да осъществява контрол и ако се налага - да се глобява концесионерът, ако не спазва параметрите на концесията си.

Димов отбеляза, че се работи стратегически за това 90% от отпадаците да се използват повторно и да се превръщат в суровини. Това, по думите му, ще даде огромен тласък на икономиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама