Победа за Путин с концерт за годишнина от анексирането на Крим (СНИМКИ+ВИДЕО)

07:30, 19 мар 18 / Свят 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Владимир Путин беше преизбран за президент на Русия с рекорден брой гласове - печели 76,67 на сто след преброяване на 99.80 на сто от бюлетините. С това той подобри резултата си от предходния вот, когато победи с 63 на сто. 

Путин отпразнува победата си с концерт на Манежния площад. Свикан под надслов „Русия, Севастопол, Крим“ концертът събра хиляди руснаци. Изборите бяха проведени в деня, в който беше подписан договорът, с който Крим и Севастопол станаха част от Руската федерация. Референдумът за отделяне от Украйна беше произведен два дни по-рано - на 16 март. 

Владимир Путин благодари за подкрепата с думите: "В нашата работа няма да се ръководим от някакви текущи конюнктурни съображения. Ще мислим за бъдещето на нашата велика родина, за бъдещето на нашите деца. Действайки така, ние безусловно сме обречени на успех. Много ви благодаря. Нека заедно се захванем за мащабната работа в името на Русия! Благодаря!".

"Вие сте нашият общ отбор и аз съм член на вашия отбор. И всеки, който днес гласува, е част от нашия голям общонационален отбор. Виждам в това признание за направеното през последните години в много сложни условия. Виждам в това доверие и надежда. Надежда на нашите хора, че ще работим също толкова усърдно и отговорно и още по-резултатно. Благорадя че имаме толкова могъщ, многомилионен отбор. Очаква ни успех!", заяви още Путин.

Втори на изборите остана кандидатът на Комунистическата партия Павел Грудинин с около 12%, а трети - лидерът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски с 6%. Телевизионната водеща Ксения Собчак е последният от кандидатите, събрали над 1 пункт, с 1,48%. Избирателната активност е била 67% - отново по-висока от тази на предходните избори.

Пред журналисти в своя избирателен щаб Путин заяви, че страната му има интерес да развива положителни отношения с всички страни на всички континенти. „Интересуваме се от това, отношенията в света между държавите на всички континенти да се развиват позитивно и така да се изгражда дневният ред по света“, изтъкна той.

Твърденията че Русия стои зад нападението с отровен газ срещу бившия служител на ГРУ Сергей Скрипал, са „безсмислици“, но Москва е готова да си сътрудничи с разследването, заяви още Путин. „Това са абсолютни безсмислици, че някой в Русия ще си позволи да направи нещо подобно преди изборите и Световното първенство по Футбол“, заяви той и допълни, че страната му е „разрушила всичките си химически оръжия“. „Готови сме да участваме в разследването“, допълни Путин.

След като встъпи в новия си мандат Путин има намерение да осъществи промени в правителството на страната. „Всички промени в правителството ще се осъществяват от президента, встъпил в правомощията си по време на новия мандат, защото сега ще мисля над това, какво трябва да се направи“, заяви Путин. Според него „основните изменения ще се случат след встъпването в длъжност на 7 май. 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама