Екзит пол: Путин е преизбран със 73,9%

20:36, 18 мар 18 / Свят 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин е преизбран убедително за нов шестгодишен мандат на поста на произведените днес в страната президентски избори. Еекзит пол отрежда на Путин 73,9% от гласовете, предаде БТА.

При преброени 21,3% от подадените бюлетини президентът води със 71,97 процента, съобщи Централната избирателна комисия (ЦИК). 

По данни на ЦИК от 18 ч. московско време (17 ч. българско време) избирателната активност е била 59,97 процента. Това е два часа преди затварянето на избирателните секции в Западна Русия. След това още един час, до 21 ч. московско време (20 ч. българско време), гласуваха в руския анклав на Балтийско море Калининградска област.

Изборите в Руската Федерация се провеждат в 11 часови зони в над 120 000 изборни секции в страната. 

Самият Владимир Путин направи своя избор рано сутринта, в избирателна секция в Руската академия на науките. На въпроса какъв процент от получените гласове за себе си ще смята за успех, отговори: „Всеки процент, който ще ми даде правото да изпълнявам конституционните правомощия на президент на Руската федерация”, заяви Владимир Путин.

Анализатори обаче коментират, че предвид предизвестената победа на Путин, неговата основна цел е да мобилизира повече избиратели в своя полза от предходните избори през 2012 г., когато за него гласуваха 63% и 65 на втори тур.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама