Вил Мирзаянов: „Новичок“ е най-силното химическо оръжие за масово поразяване

19:03, 18 мар 18 / Свят 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският химик Вил Мирзаянов – бащата на „Новичок“, разкри подробности пред Светослав Иванов – водещ на излъчваното по bTV всяка неделя предаване - „120 минути“ и пред зрителите на телевизията, подробности за химическото оръжие за масово избиване.
„Ексклузивно – „Роуминг от Принстън“, кой и защо отрови Сергей и Юлия Скрипал?“

Мирзаянов е участвал в създаването и тестването на съветското нервнопаралитично вещество, с което бе отровен бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и според него само руското правителство може да е извършило атаката с такова смъртоносно и усъвършенствано токсично вещество.
Колкото и минимална и незначителна „доза“ да приеме човешкият организъм, тя бива смъртоносна. Химикът в изгнание описа страничните ефекти „от А до Я“:
„Първоначално започва миоза – свиване на зениците. Съответно все по-малко светлина попада в очите на човек, от което следва затруднено дишане. А според зависи от приетото количество може и да спре напълно. След известно време настъпват конвулция, повръщане и разстройство – тотално обеводняване на организма. И всичко това в комбинация с нетърпима болка.“, това сподели химикът в прякото му включване в предаването.
Той допълни, че дори и антидот, който съкращава, потиска или напълно неутрализира действието на отровите – „Не помага, няма спасение. Това е оръжие за масово унищожение на незащитени хора. Смятам, че Сергей и Юлия Скрипал никога няма да се възстановят.“

Дискусията завърши с въпрос от водещия:
-Днес са изборите за президент на Русия. Ако имате възможност какво бихте казали на Владимир Путин?

Бих му казал преди всичко да разпусне Руската империя, да даде свобода на моя народ, татарския народ. На другите колонии в Кавказ, на Якуд и това бих му казал. След това бихме могли да живеем в дружба, в сътрудничество отделно, независимо и заедно с руснаците – това бих му казал. Така отчасти бих могъл да му простя всичко останало.“

Цялата дискусия може да видите на сайта на bTV – новините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама